Спорт

Кантона оплео по Кристијану Роналду: Схвати да имаш 38 година, а не 25

Славни Француз је имао шта да каже о легендарном Португалцу који је одлучио да потпише највећи уговор у историји фудбала одласком у Саудијску Арабију
Кантона оплео по Кристијану Роналду: Схвати да имаш 38 година, а не 25Getty © Yasser Bakhsh / Stringer

Кристијано Роналдо би наредне седмице требало да дебитује за Ел Наср у првенственој утакмици лиге Саудијске Арабије, против Ел Етифака. Португалац је прве две утакмице пропустио због суспензије коју је имао још из Манчестер јунајтеда, али сада би требало да се коначно нађе на терену у новом клубу.

Роналдо, који ће почетком фебруара напунити 38 година, одлучио је да каријеру настави на Блиском истоку, због чега је био мета бројних критика својих навијача, али и аналитичара који сматрају да је то тужан крај једне велике каријере. Критичарима се сада придружио и легендарни Ерик Кантона.

Француз, који је такође прославио дрес са бројем седам у Манчестер јунајтеду, поручио је Роналду да више није младић и да неке ствари мора да разуме.

"Постоје две врсте играча на заласку каријере. Они који желе да играју сваку утакмицу јер мисле да имају 25 година и пуни су себе, и они који схватају да више немају 25 година и да су ту да помогну младим играчима. Знају да неће играти сваку утакмицу, није их брига, али ће помоћи клинцима. То су здрави људи", рекао је Кантона и потом наставио:

"Ја сам се пензионисао са 30 година и не знам какав бих био, а сад је наишао онај који жели да игра до 40. и мисли да мора да игра. Гигс и Малдини су без имало егоцентричности помагали младим играчима пред крај каријере, а данас то ради и Ибрахимовић. Роналдо не разуме да има већ 38 година и да мора да буде свестан да неће играти сваку утакмицу, а не да се због тога љути", поручио је Ерик Кантона.

image