Вучић разговарао са Боцан-Харченком о КиМ

Обавестио сам амбасадора о интензивирању дипломатских активности од стране међународних актера у вези са развојем догађаја на КиМ, рекао је председник Србије
Вучић разговарао са Боцан-Харченком о КиМ© Инстаграм/buducnostsrbijeav

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком о актуелним догађајима на Косову и Метохији и дијалогу Београда и Приштине, као и о билатералним односима и економској сарадњи.

Председник Вучић је обавестио амбасадора Боцан-Харченка о интензивирању међународних дипломатских активности кад је реч о дијалогу Београда и Приштине, саопштила је Служба за информисање председника републике.

Вучић је рекао да ће Србија наставити да буде чувар мира и стабилности у региону, залажући се за поштовање међународног права.

Амбасадор Боцан-Харченко је потврдио да Руска Федерација остаје доследна у подршци територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије и истакао важност Резолуције 1244 Савета безбедности УН.

Председник Вучић је још једном захвалио на подршци коју Русија у том смислу пружа Србији у међународним форумима.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су и о питањима из домена билатералних односа, посебно културне сарадње, наведено је у саопштењу.