Спорт

Митровић: Мало је недостајало да напустим Фулам, голови су за мене дрога

Српски фудбалер Александар Митровић у великом интервју за портал "Атлетик", говорио је о својим партијама, повреди, периоду пре Фулама, али и опсесији о постизању голова коју има
Митровић: Мало је недостајало да напустим Фулам, голови су за мене дрогаGetty © Clive Rose

"Митрогол" се брзо профилише као један од најбољих фудбалера у историји Фулама.

На 192 одигране утакмице, постигао је ча 107 погодака и напредује ка циљу да постане и најбољи стрелац лондонског тима, за шта му је потребно још 49 погодака.

У опширном разговору за портал "Атлетик", српски нападач говорио је о бројним темама, а истакла се она у којој је Александар описао опсесију за постизањем голова.

"За мене су голови као дрога, што их више дајем, то их више желим, обожавам да тресем мреже. Волим тај осећај кад постигнеш гол, ту страст, то је нешто што сам оголгетер зна", рекао је Митровић.

Код тренера Скота Паркера није играо и све то је коштало Фулам испадања из Премијер лиге.

"Нећу да вас лажем, био је то заиста тежак период за мене. Осетио сам као да нисам пожељан у тиму. Поштујем и такве ствари, јер сваки тренер има другачије схватање фудбала. У том периоду сам промашио и пенал за Србију против Шкотске и због тога нисмо отишли на Европско првенство. Било ми је баш тешко. Ипак, веровао сам у себе, знао сам своје квалитете и да ће моје време доћи ако наставим да радим. Увек имам самопоуздање."

Митровић је умало напустио редове Фулама, када је стигла понуда из Динама из Москве.

Ипак, позив Тонија Кана, сина власника Фулама, све је променио.

"У том периоду сам баш био разочаран, нисам много играо, тренер ме није убацивао, желео сам нешто ново. Физички сам се осећао добро, хтео сам да будем на терену и тражио сам нови изазов. Онда ме је Тони позвао и показао ми љубав и поштовање. Разговарали смо око 45 минута, за мене је он више од власника клуба. Он је мој пријатељ и један од најбољих људи које сам упознао у свету фудбала, сви замо да је ту за нас. Увек је веровао у мене."

Уследио је долазак тренера Марка Силве и ствари су кренуле на боље.

"Испричао ми је планове за клуб, не само за ту сезону, већ за будућност. Објаснио ми је да ме жели у тиму, да сам важан играч и да сам ја један од разлога што се прикључио клубу и да ћу дати 20 голова за њега. Сваки играч жели да осети да му тренер верује. Силва ме је подсетио на квалитете које имам, дао ми је мало и слободе, знао сам да ми верује. Када осетите то поверење од стране тренера, онда сте спремни да дате све за њега."

"Најбоља ствар која ми се десила је промена тренера. Он је променио наш начин размишљања, донео нешто ново, нешто што нам је недостајало и то је разлог због ког изгледамо много боље него претходних година. Због њега осећамо да припадамо Премијер лиги, донео је тај менталитет, верује да се дешава нешто позитивно. Без обзира на то ко нам је противник, размишљамо позитивно, не прилагођавамо се ривалу и то је нови став. Знам да је био само један меч у ком нисмо на прави начин парирали противнику", додаје српски фудбалер.

Подсетио се Митровић дана када је био члан Њукасла, у којем није добио праву шансу.

"Није ишло, али то не значи да нисам остао у добрим односима са свима у клубу. Био сам млад, играо сам за менаџера који је имао дефанзиван стил фудбала. Међутим, нисам имао никада проблем са било ким у клубу или са навијачима, волели су ме тамо. Поштовали су начин на који играм и знали су да сам дао све од себе, имам само најлепше речи за све њих. После шест месеци у клубу приметио сам да сви седе на истим местима на стадиону вероватно дуже од 10 година. Изађеш на загревање и препознаш све у првом реду, поразговараш са њима мало и чујеш како причају да ће њихови унуци да седе једног дана на тим местима. Они баш живе за фудбал, живе за тај викенд када ће гледати свој тим. Када ме пријатељи у Србији питају за Енглеску, причам им о Њукаслу, јер је за њих фудбал религија. То је велики клуб који заслужује све ово лепо што им се сада дешава са новим власницима и приливом новца."

Митровић се још увек није опоравио од повреде чланка, па је истакао да му је неопходно мировање од неколико недеља.

"Покушавам да останем позитиван. Нисам много тренирао у претходних неколико месеци, покушавам да водим рачуна о томе постепено, из дана у дан."

Поред клупске, Митровић има и сјајну репрезентативну каријеру, пошто је најбољи стрелац Србије свих времена, са 52 поготка. Српски нападач додао је да нема намеру никоме да се доказује.

"Не осећам потребу да се било коме доказујем. Увек сам знао да имам способност да постижем голове у Премијер лиги или у било којој другој лиги на свету. Док год сам здрав и спреман могу да правим проблеме било ком дефанзивцу на планети. Нисам особа која јури рекорде, ја сам особа која јури голове", закључио је Митровић.

image