Спорт

Челси званично извео "крађу" - Мудрик на "Стамфорд Бриџу"

Украјински фудбалер Михајло Мудрик, званично је ново појачање Челсија, који је у последњем тренутку успео да га "преотме" градском ривалу Арсеналу, у трансферу вредном 100 милиона евра
Челси званично извео "крађу" - Мудрик на "Стамфорд Бриџу"© https://www.chelseafc.com/

Сага око Михајла Мудрика и званично је завршена, пошто је украјински фудбалер представљен као ново појачање Челсија.

Мудрик је већ био виђен у редовима градског ривала Арсенала, али је Челси успео да се умеша, те са јачом понудом "преотме" талентованог фудбалера.

Мудрик у "плавце" стиже за 100 милиона евра, колико је Челси платио Шахтјору.

Украјински фудбалер (22) присутан је на стадиону "Стамфорд Бриџ" у Лондону, где Челси игра утакмицу 20. кола Премијер лиге, против Кристал Паласа.

Према писању добро обавештених медија, тим који са клупе предводи Грејем Потер, са Мудриком је договорио сарадњу вредну 7,5 милиона евра годишње, као и загарантовано место у стартних 11 "плаваца".

Британски медији наводе да би Мудрик за Челси требало да дебитује у наредном мечу Челсија, када се у 21. колу састају са Ливерпулом на "Енфилду".

Лондонски "плавци" веома су активни на трансфер тржишту, пошто су недавно довели Жоаа Феликса, на лето им стиже Кристоф Нкунку, а појачали су састав и са појачањима попут Датра Фофане и Бенуе Бадијашилеа.

Спекулише се да је Челси заинтересован и за Јошка Гвардиола, као и Маркуса Тирама.

image