Спорт

Барселона доминантна у "Ел класику" за први трофеј у Ћавијевој ери

Фудбалери Барселоне савладали су у финалу Суперкупа Шпаније екипу мадридског Реала са 3:1 (2:0) и тако освојили први трофеј од одласка Лионела Месија из клуба
Барселона доминантна у "Ел класику" за први трофеј у Ћавијевој ериGetty © Yasser Bakhsh

Прва награда у новој, Ћавијевој тренерској ери у Барселони, стигла је у финалу Суперкупа Шпаније, одиграном у Саудијској Арабији.

"Блауграна" је потпуно надиграла Реал Мадрид у "Ел класико" финалу, савладавши љутог ривала са 3:1.

Након почетног одмеравања снага, Барселона је брзо преузела иницијативу и била конкретнији и опаснији ривал.

Награда за такав приступ стигла је у финишу првог дела утакмице.

Високи пресинг на противничкој половини резултовао је одузетом лоптом, Педри и Левандовски су брзо дотурили лопту до Гавија, који матира Куртоу и доноси каталонском клубу предност.

У 45. минуту, Де Јонг је упослио младог Гавија, а овога пута он се нашао у улози асистента, када је проиграо Левандовског. Пољски нападач није имао тежак посао да спакује лопту у мрежу за великих 2:0 за Барсу.

Друго полувреме није донело превелике промене, пошто је Барселона наставила са доминантнијом игром.

Барсино 18-годишње чудо од детета са разлогом је на крају понело трофеј за најбољег играча меча. 

Свуда је Гави био на терену, па је тако у 69. минуту побегао одбрани ривала и прогирао Педрија на другој стативи, за нови гол Ћавијеве екипе и вођства од 3:0.

До краја меча, Реал је успео да постигне почасни погодак, било је то у трећем минуту надокнаде, када је из трећег покушаја у истом нападу, Бензема матирао Тер Штегена.

Барселона је освојила први трофеј од како је на клупу сео Ћави, а такође први трофеј од како је екипу напустио Лионел Меси.

Чак 14. пут "Блауграна" је освојила Суперкуп Шпаније, чиме је најтрофејнија екипа у овом такмичењу. Други је Реал са 12 титула.

image