Украјинци гађали цивилне објекте у Доњецку, најмање троје мртвих, испод рушевина заробљени људи

Испаљене три ракете из МЛРС-а на Калињински округ у Доњецку, саопштило је представништво ДПР у Заједничком центру за контролу и координацију питања у вези са ратним злочинима у Украјини
Украјинци гађали цивилне објекте у Доњецку, најмање троје мртвих, испод рушевина заробљени људи© Telegram/Министарство за ванредне ситуације Доњецке народне републике

У гранатирању Доњецка од стране украјинске војске погинуло је најмање троје људи, саопштило је Министарство за ванредне ситуације Доњецке народне републике на Телеграму, преносе "РИА новости".

Испод рушевина зграде може се очекивати даје било још људи, наводи се у саопштењу.

"Утврђено урушавање грађевинских конструкција без накнадног пожара. Пронађене су три жртве у близини лица места. Према добијеним информацијама, људи су можда испод рушевина", наводи се у саопштењу.

Министарство за ванредне ситуације ДНР је појаснило да је информација "о директном поготку експлозивним објектом" троспратне зграде која се налази на Иљичевој авенији примљена у 08:35 часова по локалном времену.

На место експлозије је послато пет специјалних спасилачких возила, два тима са мердевинама, један утоваривач, један камион и две аутодизалице, преносе "РИА новости". У операцији спасавања учествује и јединица дресираних паса. 

Према саопштењу представништва ДПР у Заједничком центру за контролу и координацију питања у вези са ратним злочинима у Украјини, три ракете из МЛРС-а на Калињински округ у Доњецку.

Према ажурираним информацијама, четири особе су повређене, а оштећени су тржни центар, сервис, супермаркет, апотека, стамбена зграда и један такси.