Србија и Балкан

Слађану Трајковићу, Србину са КиМ оптуженом за наводне ратне злочине, продужен притвор

Адвокат Трајковића је рекао да ће већ данас уложити жалбу због прекршене равноправности страна у поступку и да ће тражити меру кућног притвора због здравственог стања Трајковића
Слађану Трајковићу, Србину са КиМ оптуженом за наводне ратне злочине, продужен притвор© Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic

Слађану Трајковићу, који је 15. децембра ухапшен у Бошњачкој махали у северном делу Косовске Митровице због сумње да је наводно починио ратни злочин, Основни суд у Приштини продужио је притвор за још два месеца, изјавио је данас адвокат Дејан Васић.

Васић је за "Косово онлајн" рекао да ће већ данас уложити жалбу због прекршене равноправности страна у поступку и да ће тражити меру кућног притвора због здравственог стања Трајковића.

Навео је да првостепени суд није уважио аргументе одбране, чиме је прекршено начело равноправсноти страна у поступку.

"Тражићемо да жалбени суд преиначи ову меру у меру кућног притвора као што је до сада била пракса у суђењима за ратне злочине за лица која имају пребивалиште на Косову", рекао је Васић.

Васић је навео да је упутио на то да кривично дело ратог злочнина не спада у најтежа кривична дела, јер је највећа казна 15 година, док је највиши степен казне 25 година, што значи да је казна 10 година испод законског максимума.

Косовска полиција ухапсила је 15. децембра Слађана Трајковића, бившег полицајца, под сумњом да је починио ратни злочин 1999. године.

image