Спорт

Ђере: Фокус на сервису и ритерну, изласци на мрежу нови део репертоара

"Веома сам срећан што сам по први пут прошао прво коло у Аустралији и победом почео гренд слем сезону..."
Ђере: Фокус на сервису и ритерну, изласци на мрежу нови део репертоараGetty © Fiona Goodall / Stringer

Овим речима Ласло Ђере почео је конференцију за медије после првенца на Аустралијан опену.

"Био је тежак меч, можда не због саме игре и противника, него и што сам осећао притисак због претходних пораза у првом колу", истакао је Ђере.

Момак из Сенте први пут је победио у главном жребу Аустралијан опена, пошто је савладао Белгијанца Зизуа Бергса резултатом 6:4, 1:6, 6:4, 6:1.

"Претходне две године сам имао доста тежак жреб (Надал и Шаповалов), сада ме је и жреб послужио. Услови су били изузетно тешки. Мислим да никада нисам играо на бржем терену, нити игде где су бржи услови, да ли на АТП туру или гренд слемовима."

"Због свега што сам рекао, није било неких дугих размена, али када је дошло до дужих поена у трећем сету, онда сам осећао и врућину. Да је било више релија, било би јако тешко", навео је Дејвис куп репрезентативац.

Открио је и шта је било пресудно у мечу који је протекао у веома тешким условима због врућине.

"Велику улогу су играли сервис и ритерн. Уз доста успона и падова сам успео да добијем, преокренем и преломим у трећем сету. Искуство ме је исто послужило данас и да је то било на мојој страни."

Следећи противник Ласлу биће Григор Димитров из Бугарске, који је лако елиминисао Аслана Карацева.

"Никада нисмо играли до сада. Знам га, доста сам га гледао – сјајан играч, тежак противник. Тако је то када нисте носилац на гренд слему – можете већ у првом колу играти против носиоца, а у другом обавезно, ако не дође до изненађења у том делу жреба. Имам неколико добрих партија ове године, осећам се иначе комфорно на терену."

Навео је да је у свој репертоар додао изласке на мрежу који су, како каже, плод сарадње са новим тренером Јарославом Левинским.

Није му сметала ни велика врућина у Мелбурну, због које је на више од два сата прекинут програм на спољним теренима.

"Нисам искрено имао појма све до 5:0 у четвртом сету, када је мој противник добијао помоћ физиотерапеута. Чуо сам да се жали судији да је на снази правило о врућини или да почиње. Први пут сам то чуо данас, нисам размишљао о томе. Било је топло, али није било неких размена, углавном смо играли сервис, ритерн и још можда два ударца... Знао сам прогнозу, али нисам мислио да смо близу прекида", закључио је Ђере.

image