Србија и Балкан

Курти незадовољан западним партнерима: Наивни сте према Србији

Александар Вучић више очекује повратак Доналда Трампа у Вашингтон него крај рата у Украјини, каже Курти
Курти незадовољан западним партнерима: Наивни сте према Србијиwww.globallookpress.com © Alexis Sciard/Keystone Press Agency

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти описао је као наиван приступ приштинских западних партнера према Србији.

Он је у интервјуу за швајцарски лист "Тагес-Ајнцајгер" истакао да Запад сматра да Србија чека крај ере Владимира Путина да би се оријентисала ка Европи.

"Србија хоће Републику Српску у Босни и Херцеговини, Црној Гори и на северу Косова и да тако прошире своју сферу утицаја. Исто онако као што се Русија понаша са Белорусијом и Украјином", каже Курти.

"Ово је наивно. Александар Вучић више очекује повратак Доналда Трампа у Вашингтон него крај рата у Украјини. Око 80 одсто становништва има позитивно мишљење о Владимиру Путину. Србија себе види као део пансловенске, православне сфере ван ЕУ", објаснио је Курти у интервјуу швајцарском листу.

Премијер тзв. Косова ове недеље посетиће Давос, где ће се састати са председником Србије Александром Вучићем, напомиње "Тагес-Ајнцајгер".

image