Једномесечни притвор за седморицу нападача на Београђане у Сарајеву, тројици мере забране

Осумњичени за напад на Србе раније су прошли криминалистичку обраду
Једномесечни притвор за седморицу нападача на Београђане у Сарајеву, тројици мере забране© Танјуг/Страхиња Аћимовић

Општински суд у Сарајеву одредио је једномесечни притвор седморици осумњичених, који су ухапшени због напада на родитеље деце из Србије на Илиџи, која су учествовала на међународном фудбалском турниру у Сарајеву, док су тројици одређене мере забране, речено је за Срну у овом суду.

Притвор је одређен особама чији су иницијали Х.Д, А.Т, Е.Х, А.Х, Е.Б, Б.О. и Е.Б. због постојања основа сумње да су починили кривично дело насилничко понашање Кривичиног закона Федерације БиХ.

Преосталој тројици осумњичених, Б.Х, М.П. и С.К. изречене су мере забране састајања са одређеним особама, на начин да им се забрањује да на било који начин међусобно посредно и непосредно комуницирају, као и да посредно и непосредно комуницирају са Х.Д, А.Т, Е.Х, А.Х, Е.Б, Б.О. и Е.Б. и да им се приближе на раздаљину мању од 100 метара.

Осумњичени за напад на Србе раније су прошли криминалистичку обраду у Полицијској управи Илиџа, након чега су, уз извештај о почињеном кривичном делу, предати у даљу надлежност Тужилаштву Кантона Сарајево.

Сви ухапшени су из Сарајева и старости су од 20 до 28 година.
Према ранијем писању "Дневног аваза" ухапшени су Елдар Балтић, Алдин Тахировић, Харис Демир, Енсар Хоџић, Белмин Омерагић, Армин Хаџић, Елдар Бешић, Бењамин Хасановић, Мерсид Подруг и Седин Кукић.

Ухапшени Хасановић је син Енеида Хасановића, шефа Одсека за сарадњу са Европолом и Интерполом у Управи полиције ФБиХ.

Подсетимо, једна особа из Београда повређена је ножем у хотелу у сарајевском насељу Илиџа када је у суботу, 14. јануара, нападнута група родитеља младих фудбалера Фудбалског клуба "Звездара" из Београда који су учествовали на међународном турниру.