Свет

Брајан Волш оптужен за убиство супруге Ане

Докази које су власти навеле на подизање оптужнице ће вероватно бити представљени на суђењу
Брајан Волш оптужен за убиство супруге Ане© Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Pool

Американац Брајан Волш оптужен је за убиство своје супруге, Српкиње Ане Волш, која је мистериозно нестала у елитном бостонском предграђу Кохасет, пренео је "Бостон глоуб".

Да је мушкарац, који је првобитно гоњен због ометања истраге, сада оптужен и за убиство, потврдио је и тужилац Норфолка Мајкл В. Мориси.

"Наставак истраге омогућио је полицији да добије налог за хапшење који Брајана Волша терети за убиство. Он ће због суђења бити превезен у Окружни суд у Квинсију", рекао је Мориси.

Он, међутим, није открио који су докази власти навеле на подизање оптужнице, иако је рекао да ће они "вероватно бити представљени на суђењу".

Тело Ане Волш која је нестала 1. јануара, није пронађено ни након претреса куће Волшових, њиховог дворишта и оближњих шумовитих подручја у граду на јужној обали.

У смећу које је сакупљено из контејнера у близини куће мајке Брајана Волша у Свампскоту и на трансфер станици у Пибодију наводно се налазила тестера и крв. И тужиоци су саопштили да су током претреса породичног дома Волшових пронашли крв и крвави оштећени нож.

Пар има три сина млађа од шест година о којима се сада стара социјална служба која није саопштила ко ће добити старатељство над њима.

Од Аниног нестанка у јавности су се појавиле многе контрадикторне информације о околностима целог случаја. Једна од последњих информација је да је она полицији у Вашингтону 2014, годину дана пре него што су се верили, пријавила да јој је Брајан Волш претио смрћу.

image