Свет

"Твитер" скупља паре за кирију, продају фрижидере и компјутере

Компанија продаје чак и неонски електрични знак са корпоративним логотипом
"Твитер" скупља паре за кирију, продају фрижидере и компјутереwww.globallookpress.com © Cfoto/Keystone Press Agency

Компанија Твитер у власништву Илона Маска приморана је да на аукцији продаје апарате за еспресо, компјутере, па чак и превелике неонске дисплеје са својим логотипом, пошто наводно има потешкоћа у плаћању рачуна за рентирање пословног простора.

Заинтересовани купци артикле могу да погледајуна веб сајту Херитиџ Глобал Партнерса, који спроводи аукцију, пише Си-Ен-Би-Си.

Њихова понуда укључује шпорет за роштиљ, више фрижидера и пећ за пицу. Такође, продаје се и канцеларијска опрема, неколико телевизора, столова и конференцијских садржаја.

Компанија чак продаје неонски електрични знак са корпоративним логотипом, за који влада велика заинтерсованост судећи према цени коју је достигла - невероватних 17.500 долара.

Опрема је део компанијске канцеларије у Сан Франциску.

Аукцијска продаја, пише Си-Ен-Би-Си, знак је да нови власник Илон Маск жели да смањи трошкове усред бројних финансијских потешкоћа, пошто је неколико компанија зауставило своје рекламне кампање на Твитеру.

Више група за људска права позвало је компаније да престану да се оглашавају на Твитеру због навода да компанија не успева да спречи ширење говора мржње и другог увредљивог садржаја на својој платформи.

Сам Маск је алудирао на тешку финансијску ситуацију компаније, иако је крајем децембра наводно рекао да више није у "брзој траци" до банкрота.

У децембру је "Њујорк тајмс" известио да је "Твитер" престао да плаћа закуп пословног простора компаније.

image