Фокс њуз: ФБИ одлучује о кандидатима за председника САД 2024.

Најозбиљнији председнички кандидати за изборе 2024, Бајден и Трамп, сада су под федералном истрагом због руковања поверљивим документима а у целој ситуацији највећи добитник је несмењива бирократија која одлучује ко може, а ко не може да буде изабран за председника, закључује новинар Такер Карлсон
Фокс њуз: ФБИ одлучује о кандидатима за председника САД 2024.© Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Амерички медији брује ових дана о поверљивим документима пронађеним у Бајденовој приватној канцеларији у Вашингтону и у његовом дому у Делаверу – неки га оправдавају, други критикују, а познати водитељ Фокс њуза Такер Карлсон целу причу сагледао је из угла предстојећих председничких избора 2024. године.

У прилогу он се, у свом препознатљивом стилу, поиграва са тезом да се бирачи неће изјашњавати о председничким кандидатима већ бирократија и ФБИ.

Медији су суштински признали да је Џо Бајден незаконито држао поверљива државна документа код себе, констатује Карлсон, али део саговорника и новинара америчких мејнстрим медија покушава да то оправда наводећи да се грешке дешавају, да јеу питању ипак само 12 докумената, а не више од 300 страница колико је пронађено у резиденцији бившег америчког председника Доналда Трампа на Флориди.

Оба председничка кандидата нашла су се под истрагом државних органа због руковања поверљивим документима, коју Карлсон назива једном од најидиотскијих оптужби у америчком кривичном закону.

Вест о Бајденовим документима коментарисао је за америчке медије и Питер Стрек, бивши заменик директора ФБИ који је рекао да скоро сваки дан неко у америчкој влади крши прописе о поверљивим подацима, али да садашња прича (Бајденова) нема никакве везе са очигледним покушајем да неко пренесе информације у другу државу.

Најозбиљнији председнички кандидати за изборе 2024, сматра Такер, сада су под федералном истрагом а у целој ситуацији највећи добитник је - несмењива бирократија која одлучује ко може, а ко не може да буде изабран за председника.  

"Два главна председничка кандидата су сада под истрагом у којој учествују независни тужиоци. Људи више не одлучују. О свему одлучују они који заправо воде власт", закључиоје Карлсон.