Мадона креће на турнеју поводом 40 година каријере

Поп певачица Мадона је објавила почетак турнеје којом ће обележити 40 година рада у музичкој индустрији. Током планиране турнеје изводиће само највеће хитове.
Мадона креће на турнеју поводом 40 година каријереGetty © Kevin Winter

"Узбуђена сам да истражим што више могућих песама у нади да ћу мојим обожаваоцима дати шоу који су чекали", рекла је Мадона у саопштењу за медије поводом ове турнеје. У саопштењу за јавност се наводи да ће концерти публику "одвести на Мадонино уметничко путовање кроз четири деценије и одати поштовање граду Њујорку где је почела њена музичка каријера". Поп икона ће изводити највеће хитове од 1983. године до 2019. године када је издала последњи албум "Madame X", а још се не зна тачна листа песама коју ће изводити. У интервјуу за Би-Би-Си 2017. године, изјавила је да је својевремено избегавала хитове из осамдесетих јер су јој досадили "Изводила сам "Матиријал грл" и "Експрес јоурселф" на турнејама пре, али то сам урадила 88 пута! Не могу више".

Турнеја под називом "Селебрејшн Тур" (Celebration Tour) током које ће обићи 35 градова, такође ће бити њен повратак на арене и стадионе након експерименталних, позоришних представа "Мадаме Икс" током 2019. и 2020. године.

У међувремену, Мадонини стари хитови као што су "Фроузен" и "Матиријал грл" на ТикТоку су нашле су нову публику. А након што је демо снимак старе песме изашао на ову мрежу, хиљаде корисника је почело да дели снимке са плесом уз хештег #backthatuptothebeat. Због тога је Мадона у децембру прошле године и званично објавила ову песму, само са малим изменама. 

Током прошле године издала је и компилацију песама "Коначно довољно љубави", у којој је приказала ремиксе плеса уз њене највеђе хитове. Мадона (64) добитница је многих награда - "МТВ", "Греми", "Брит", "Златни глобус", само су неке од њих, а 2004. године била је номинована за Руску МТВ награду за најбољег страног извођача. 

Турнеја ће почети у Ванкуверу, а затим следе Чикаго, Мајами, Лос Анђелес, Њујорк, Барселона, Лондон, Париз, Стокхолм и многи други градови, све до Амстердама који је планиран за крај турнеје 1. децембра. Карте за турнеју ће бити у продаји од 20. јануара.