Додик: Шмитове изјаве ирелевантне

Додик: Шмитове изјаве ирелевантне© Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су све изјаве Кристијана Шмита, укључујући и оне о прослави Дана Републике 9. јануара, ирелевантне и не односе се на Српску.

Додик је за "Глас Српске" поновио да је Шмит нелегални високи представник.

Председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да је Српска више заинтересована за будућност у БиХ, него Шмит који нема легалитет Савета безбедности Уједињених нација и поручио да Српска што су већи притисци све грандиозније слави Дан Републике.

"Неизвесна је његова будућност на тој функцији без тог легитимитета. Што се тиче притисака и стварања лоше атмосфере о 9. јануару, ваљда су сви схватили да ми, што су већи притисци на Републику Српску, славимо све грандиозније", казао је Стевандић, коментаришући за "Глас Српске" последње изјаве Шмита о прослави Дана Републике.

Он је поновио да ће се Дан Републике Српске увек славити.

"Увек ће бити пријема, свечаних академија, дефилеа, доделе одликовања. Нико, осим нас, на то не може утицати", нагласио је Стевандић.

Подсетимо, Кристијан Шмит је недавно изјавио да 2024. године прослава 9. јануара неће моћи да буде одржана као овогодишња.