Брајан Волш се појавио пред судом, прочитани докази против њега

Тужилаштво је Волшу одредио притвор, неће моћи да изађе уз кауцију
Брајан Волш се појавио пред судом, прочитани докази против њега© Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Pool

Американац Брајан Волш изведен је данас пред суд где су тужиоци изнели оптужбу да је он раскомадао своју супругу Ану и отарасио се остатака њеног тела тако што је користио телефон њиховог сина преко којег је истраживао како да то учини.

Волш је изјаснио пред судом да није крив за убиство супруге, која је пореклом из Србије, преносе амерички медији.

Једино што је говорио у судници је да је свестан оптужби, а како преноси Си-Ен-Ен његов говор тела је био "стоички" током читања доказа.

Како преноси "Бостон 25", тужилаштво је одредило Волшу притвор, а неће моћи да изађе уз кауцију.

Тужиоци кажу да је Брајан Волш претраживао многе теме на Гуглу неколико дана након што је његова супруга Ана нестала и да се информисао о томе "како раскомадати тело" и "да ли можете бити оптужени за убиство без тела", наводе амерички медији.

На суду су прочитане претраге које је на Гуглу Волш имао од 1. јануара.

Како преноси Си-Ен-Ен, он је претраживао колико је потребно времена да тело почне да се осећа, како зауставити тело од распадања, десет начина за одлагање тела ако вам то заиста треба, да ли можете да баците делове тела, колико дуго траје ДНК тест, може ли се извршити идентификација на делимичним посмртним остацима, распарчавање и најбољи начини за одлагање тела, како очистити крв са дрвеног пода, шта се дешава када делове тела ставите у амонијак.

Потом је 2. јануара претраживао на интернету да ли можете бити оптужени за убиство без тела и да ли се може идентификовати тело са поломљеним зубима.

Наставио је са претрагама и 3. јануара када је истраживао шта се дешава са косом на мртвом телу, колика је брзина распадања тела у пластичној кеси у поређењу са оним које је бачено у шуму и може ли сода бикарбона маскирати или учинити да тело добро мирише.

Осим тих претрага на интернету, полицајци су приметили Брајановом аутомбил "волво" са спуштеним седиштима и церадом, да би касније у аутомобилу били пронађени трагови крви.

Тужиоци кажу да су истражитељи претражили контејнер за смеће из стамбеног комплекса у којем живи мајка Брајана Волша.

Пронађено је 10 кеса за смеће са стварима које су имале трагове крви, а у питању су простирка, картица вакцнације против ковида 19 са именом Ане Волш, тестера за метал и секира.

Он је након данашњег појављивања пред судом изведен из зграде и враћен у притвор. Суђење ће бити настављено 9. фебруара.

Тело Ане Волш која је нестала 1. јануара, није пронађено ни након претреса куће Волшових, њиховог дворишта и оближњих шумовитих подручја у граду на јужној обали.

У смећу које је сакупљено из контејнера у близини куће мајке Брајана Волша у Свампскоту и на трансфер станици у Пибодију наводно се налазила тестера и крв. И тужиоци су саопштили да су током претреса породичног дома Волшових пронашли крв и крвави оштећени нож.

Пар има три сина млађа од шест година о којима се сада стара социјална служба која није саопштила ко ће добити старатељство над њима.

Од Аниног нестанка у јавности су се појавиле многе контрадикторне информације о околностима целог случаја. Једна од последњих информација је да је она полицији у Вашингтону 2014, годину дана пре него што су се верили, пријавила да јој је Брајан Волш претио смрћу.