Србија и Балкан

Дачић: Резолуција ЕП лицемерна до крајњих граница

ЕП би пре "дељења лекција" Србији о неусаглашености са спољном политиком ЕУ требало да се усагласи са основним принципима међународног права о заштити територијалног интегритета, поручио министар спољних послова
Дачић: Резолуција ЕП лицемерна до крајњих границаwww.globallookpress.com © M. Popow via www.imago-images.de/www.imago-images.de

Резолуција Европског парламента у којој се, између осталог, наводи да Београд мора да се усклади са спољном политиком Европске уније је још један пример огромног лицемерја, оценио је данас министар спољних послова Ивица Дачић.

Дачић је у изјави за Танјуг указао да ЕП замера Србији на неусаглашености са спољном политиком ЕУ, а не помиње да Косово не жели да спроводи Бриселски споразум који је потписан под покровитељством ЕУ.

"Зар Бриселски споразум и Заједница српских општина нису основни елемент европске спољне политике? Исто тако, прича се о територијалном интегритету Украјине, а позива се на нарушавање територијалног интегритета Србије", приметио је Дачић.

Дачић поручује да би ЕП пре "дељења лекција" Србији о неусаглашености са спољном политиком ЕУ требало да се усагласи са основним принципима међународног права о заштити територијалног интегритета свих држава на свету "осим ако не мисли да Србија нема право на међународно право".

"Једном речју, лицемерно до крајњих граница", закључио је Дачић.

image