Србија и Балкан

Полиција тзв. Косова зауставила кола Хитне помоћи на Јарињу због српских регистарских таблица

Возач санитета изјавио је да му је полиција тзв. Косова рекла да се сва возила регистрована после 10. децембра сматрају нерегистрованим
Полиција тзв. Косова зауставила кола Хитне помоћи на Јарињу због српских регистарских таблица© Tanjug/AP Photo/Marjan Vucetic

Полиција тзв. Косова је на административном прелазу Јариње зауставила данас возило Хитне помоћи у којем се налазио пацијент упућен у Клинички центар у Северној Митровици, са образложењем да нема право да прође јер се ради о возилу чија је регистрација на "КМ" таблице продужена после 10. децембра прошле године.

Та возила Приштина сада "води као нерегистрована".

Возач санитета из Северне Митровице Милан Јовановић рекао је за "Косово онлајн" да су полицијски службеници на административном прелазу Јариње рекли да је данас у 10 сати стигао допис да се сва возила регистрована после 10. децембра сматрају нерегистрованим и да је то "по Бриселском споразуму".

"Прво су узели документа и рекли да је возило нерегистровано и да не може да уђе на Косово, и да је данас у 10 часова стигао такав допис, да после 10. децембра ниједно возило са "КМ" таблицама више не може да продужи регистрацију. Након тога су нас пустили, али опоменули да више нећемо моћи да уђемо, а ни да изађемо са Косова", рекао је Јовановић.

Он је навео да су службеници полиције тзв. Косова затим са административног прелаза вратили сва приватна возила регистрована на КМ таблице која су се налазила иза њих.

Сунчица Машић из Прилужја такође је потврдила случај за "Косово онлајн". Она је навела да службеници полиције тзв. Косова њој и сину нису дозволили да се врате кући "због старе налепнице".

"Ауто смо регистровали 20.12. 2022. године, КМ таблице, све је регуларно, а они то не уважавају. Када смо прешли прелаз нису нам рекли ништа, а сада када смо се враћали нису хтели да нас пусте. Рекли су стара је налепница, вратите се", навела је Машић.

image