Свет

Маск форум у Давосу назвао невиђено досадним, портпарол ВЕФ: Нисмо те ни звали!

Маск није позиван у Давос од 2015. године, поручио је портпарол Светског економског форума
Маск форум у Давосу назвао невиђено досадним, портпарол ВЕФ: Нисмо те ни звали!www.globallookpress.com © www.imago-images.de

Предузетник Илон Маск довео је у питање сврху организовања Светског економског форума (ВЕФ) у Давосу, навевши да је невиђено досадан и да је одбио позив да дође на конференцију. Портпарол Форума је, међутим, изјавио да милијардер никада није био ни на листи гостију.

У серији твитова, Маск је питао зашто је форум у Швајцарској "још увек тема" и упоредивши скуп са веб форумом "форчен" (4chan) који се бави разним темама од видео игрица преко садржаја за одрасле до израде мемова.

"Требало би да постоји шоу игрица: 'форчен или Давос, ко је то рекао?'", навео је Маск и оспорио тврдње твитнуо је Маскнаписао је Маск на Твитеру као одговор на аутора Мајкла Шеленбергера који је позвао ВЕФ-ове покушаје да се бори против теоретичара завере.

Извршни директор "Тесле" је довео у питање тврдњу на званичном Твитер налогу Форума да "пренасељеност остаје глобални изазов" навевши да пад наталитета широм света наглашава управо супротан проблем и да је "колапс становништва егзистенцијални проблем за човечанство, а не пренасељеност!"

Прошлог месеца, милијардер је твитовао да је одбио позив да присуствује састанку у Давосу, објашњавајући да је одлуку донео не зато што је мислио да су умешани у "ђаволске сплетке", већ зато што му читава ствар делује "невиђено досадно".

Међутим, портпарол Форума Јан Зопф изјавио је да милијардер није ни позван. Он је напоменуо да је последњи пут генерални директор "Тесле" добио понуду за учешће на Давосу 2015. године.

Овогодишњем самиту у Давосу присуствује 2.700 учесника, укључујући више од 600 глобалних извршних директора, 116 милијардера и преко 50 светских лидера. Међу темама разговора су глобална питања у распону од рата до климатских промена, технологије и безбедности.

Одређени број гостију високог профила, међутим, одлучио је да прескочи састанак, укључујући америчког председника Џозефа Бајдена, његовог француског колегу Емануела Макрона и британског премијера Ришија Сунака који су послали заменике. Руски председник Владимир Путин такође је изигнорисао догађај, заједно са целокупном руском пословном елитом. Кинески лидер Си Ђинпинг и кинески бизнисмени такође ће пропустити форум.

image