Спорт

Шесторица Срба на Аустралијан опену у четвртак - чекају се Новак и Ђере

Доста представника Србије биће на теренима Мелбурн парка четвртог дана турнира
Шесторица Срба на Аустралијан опену у четвртак - чекају се Новак и ЂереGetty © Clive Brunskill / Staff

Ближи се четврти дан Аустралијан опена, а чак шесторица српских тенисера наћи ће се на теренима Мелбурн парка. Наравно, највише пажњу буди меч Новака Ђоковића.

Но, он ће практично завршити "српски дан" на првом гренд слему сезоне, пошто ће играти у вечерњем програму на "Род Лејвер арени" против Енца Куакоа од око 9.30 по средњеевропском времену.

Ласло Ђере ће у другом колу мушког сингла играти против Григора Димитрова, некада трећег играча света, а тај окршај је последњи на "1573 арени" и играће се око седам часова ујутро по нашем времену.

Но, Србија ће имати представнике и у дублу. Браћа Иван и Матеј Сабанов ће играти први на терену број 17 против Томислава Бркића из Босне и Херцеговине и Гонсала Ескобара из Еквадора.

Други меч на терену број 13 ће играти Душан Лајовић у дублу са Русом Асланом Карацевом, а ривали су им 15. носиоци Едуар Роже Васлен и Сантијаго Гонсалес, француско-мексичка комбинација.

На крају, Никола Ћаћић ће у дублу играти у пару са Ајсамм Ул Хак Курешијем из Пакистана и то против Португалаца Франсиска Кабрала и Жоаа Соузе. Тај меч је трећи на терену број 15.

image