Свет

Кина: Са Русијом ћемо изградити разумнији светски поредак  

Ванг Венбин је приметио да су руско-кинески односи кренули новим путем хармоничне и обострано корисне сарадње суседних земаља
Кина: Са Русијом ћемо изградити разумнији светски поредак  www.globallookpress.com © Kremlin Pool

Кина је спремна да продуби стратешку сарадњу са Русијом како би унапредила демократизацију међународних односа и изградила праведнији и разумнији светски поредак, рекао је портпарол кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин.

"Кина је спремна да у новој години са Русијом ради на јачању стратешких веза и продубљивању практичне сарадње како би дала већи допринос унапређењу демократизације међународних односа, изградњи праведнијег и разумнијег међународног поретка и стварању друштва са заједничком будућношћу за човечанство", рекао је портпарол Министарства спољних послова Народне Републике Кине.

Ванг Венбин је нагласио да су руско-кинески односи под стратешким вођством тренутних лидера кренули новим путем хармоничне и обострано корисне сарадње суседних земаља.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров у среду је изјавио да односи између Русије и Кине тренутно доживљавају најбољи период у историји. Навео је да су односи две земље поверљиви, прагматични, засновани на балансу интереса и међусобном уважавању.

image