Свет

Бајден се не каје због тога што није водио рачуна о поверљивим документима

Амерички председник не разуме зашто га новинари питају о документима у ситуацији када је Калифорнија погођена олујама
Бајден се не каје због тога што није водио рачуна о поверљивим документимаwww.globallookpress.com © Al Drago - Pool via CNP/Consolidated News Photos

Председник САД Џо Бајден изјавио је да се не каје због начина на који је поступио са поверљивим документима пронађеним у његовој кући и бившој канцеларији.

"Мислим да ћете видети да тамо нема ничега. Не кајем се. Радим тачно оно што су ми саветовали адвокати", рекао је Бајден, одговарајући на питање новинара.

Прошле недеље, амерички министар правде Мерик Гарланд именовао је специјалног тужиоца који ће спровести истрагу о поверљивим документима која су пронађена у Бајденовој кући у Вилмингтону у Делаверу и у канцеларији у Вашингтону, коју је Бајден користио пре него што је постао председник. 

"У потпуности сарађујемо и радујемо се брзом решавању овог проблема", поручио је председник САД.

Бајден је истакао да су документа предата Националном архиву истог тренутка када су их његови адвокати пронашли.

Међутим, он је додао да га "нервира" то што се прича о поверљивим документима у тренутку када је Калифорнија погођена серијом смртоносних олуја.

"Амерички народ не разуме зашто ми постављате питања о томе", рекао је Бајден приликом обиласка Калифорније.

Његов правни тим прошле недеље је саопштио да су пронађена поверљива документа из периода када је он био потпредседник у администрацији Барака Обаме, као и да су поједина документа пронађена у гаражи.

image