Eвролига: Kошаркаши Црвене звезде гостују Жалгирису

Kошаркаши Црвене звезде гостоваће у Каунасу код екипе Жалгириса од 19.00 часова у 20. колу Евролиге
Eвролига: Kошаркаши Црвене звезде гостују Жалгирису© Dusan Milenkovic/ATAImages

Црвена звезда је десета на табели Евролиге са 10 победа и девет пораза. Жалгирис је тренутно на седмом месту са скором од 11 победа и осам пораза.

"Изузетно важна утакмица против екипе која игра чврсто, дисциплиновано и упорно. Против свих екипа у Евролиги показали су квалитет, победили су велике ривале, нарочито код куће играју стабилно. Покушаћемо, па ћемо видети... Никола Ивановић је тренирао са нама, надам се да ће моћи да нам помогне. Навикли смо на пуне сале. Није то ништа страно, а то зна да мотивише неке играче", рекао је уочи меча тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић.

Тренер Жалгириса Kазис Масквитис рекао је да се нада да неће бити провокација кошаркаша Црвене звезде на трибинама.

Дотакао се потенцијалних тензија, с обзиром да су навијачи Жалгириса кивни на црвено-беле јер нису желели да на прошлом гостовању у Kаунасу носе заставу подршке Украјини.

"Не желим провокације и кошарка мора да буде на првом месту. Чека нас важан меч. Они су ту уз нас на табели. Слични су нам. Имају много домаћих играча, играју агресивно, добру одбрану. Мислим да ће бити меч сличан оном у Београду. Имамо нових идеја како да их зауставимо. Надам се да ћемо добро проћи", рекао је Максвитис.

Утакмица ће бити одиграна од 19 сати у Kаунасу.