Србија и Балкан

Боцан-Харченко се састао са Посланичком групом пријатељства са Русијом

Србија неће одустати од главних спољнополитичких циљева, поручила потпредседница Народне скупштине Снежана Пауновић
Боцан-Харченко се састао са Посланичком групом пријатељства са Русијом© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко састао се данас са Посланичком групом пријатељства са Русијом, на челу са Игором Брауновићем, саопштила је Скупштина Србије.

Како се наводи, главна тема разговора односила се на договор око састанка састанка депутата Државне Думе и народних посланика Скупштине Србије.

Боцан-Харченко се захвалио Посланичкој групи пријатељства на указаној подршци за време одржавања 60. Генералне скупштине Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње, која се одржала у Београду, од 6. до 8. децембра 2022. године и истакао значај сарадње две земље на међупарламентарном нивоу.

Брауновић је навео да ће Србија наставити да штити своје интересе у складу са Уставом, међународним правом, уз консултације са институцијама које чине државну власт, а чији је циљ пре свега територијални интегритет и суверенитет Републике Србије.

Снежана Пауновић, чланица Посланичке групе и потпредседница Народне скупштине, истакла је да поред притисака које Србија трпи по питању Косова и Метохије и увођења рестриктивних мера Русији, неће одустати од главних спољнополитичких циљева Србије, поготово на форумима међународних институција.

Руски амбасадор је искористио прилику да члановима Посланичке групе пријатељства уручи и званичан позив посете руској Думи, како би посланици имали директне састанке, на којима би имали прилику да разговарају о још дубљим видовима сарадње на билатералном нивоу.

image