Диорова палата од леда у Кини

Диор је подигао малопродају на потпуно нови ниво, након што је отворио ледену продавницу и дворац од леда, у кинеској провинцији Ђилин.
Диорова палата од леда у Кини© Приватна архива

Ледена палата, коју је изградио Диор у кинеској провинцији Ђилин, је део леденог привременог објекта који је ова модна кућа отворила на територији хотела "Принц лејк Сонгхуа Сеибу"(Prince Hotel Lake Songhua Seibu). 

Дворац од леда, налик на онај из цртаног филма "Фрозен" (Frozen), зимска палата са препознатљивим артиклима бренда - као што, торба Лејди Диор и бочица парфема Мис Диор - изложени у облику ледених скулптура. У близини је кафић са топлом чоколадом, медењацима и брендираним макаронсима. Такође се сваке вечери одржавају три светлосна шоуа у леденој згради, а планитран је и посебан ватромет уочи првог и петог дана Лунарне Нове године. 

Сваке вечери до краја фебруара, у леденој палати одржаваће се овакве светлосне представе. А уочи кинеске Нове године и на сам празник, госте чека лагани ватромет.

Ово је први пут да је париска модна кућа изградила локацију од темеља користећи технику вајања од леда. У неким деловима северне Кине, традиционална је пракса да се током зиме минијатурне верзије знаменитости из целог света граде од леда и украшавају шареним осветљењем, а све у сусрет свечаности током периода прославе кинеске Нове године.

Пре овога, Диор је сарађивао са хотелом "Саниа Едишн" на острву Хајнан (Sanya Edition Hotel in Hainan Island) са брендираним базеном. Био је популаран међу имућним кинеским туристима који нису могли да путују у иностранство, јер је острво Хаинан било једино место у Кини са тропском климом.