Свет

Шеф НАТО војног комитета: Одлуке о слању тенкова Кијеву мора донети свака држава појединачно

"То је суверена одлука суверене државе каква је и Немачка", рекао је Бауер
Шеф НАТО војног комитета: Одлуке о слању тенкова Кијеву мора донети свака држава појединачноwww.globallookpress.com © Lukas Balandis via www.imago-ima/www.imago-images.de

Шеф војног комитета НАТО адмирал Роб Бауер изјавио је данас да одлуке о слању тенкова Украјини мора донети свака држава појединачно која подржава кијевски режим, као и да те одлуке морају бити донете благовремено.

"То је суверена одлука суверене државе каква је и Немачка", рекао је Бауер на конференцији за новинаре у Лисабону, пренео је Ројтерс.

Бауер је истакао да је важно да Украјина победи у сукобу и да због тога земље савезнице треба озбиљно да размотре шта је Кијеву потребно и да то и пошаљу, уколико је могуће.

На састанку у америчкој војној бази Рамштајн у Немачкој данас није донета одлука о слању тенкова "леопард 2" у Украјину.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков јутрос је оценио да се "ништа неће променити у погледу напретка Русије ка остварењу својих циљева".

"Последице испоруке западних тенкова Украјини биће са предзнаком минус. Не треба преувеличавати значај таквих снабдевања, они ће Украјини донети само још више проблема и ништа неће променити", рекао је Песков.

image