Ивановић: Нисмо играли као озбиљан тим

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић, након пораза од Жалгириса, изјавио је да су његови избараници лоше реаговали на противничку промену у одбрани, те да су црвено-бели били "мекани" у сусрету у Каунасу
Ивановић: Нисмо играли као озбиљан тим© ABA liga/Dragana Stjepanović

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су на гостовању од екипе Жалгириса 71:66 (20:14, 18:16, 12:26, 21:10) у оквиру 20. кола Евролиге.

Тренер српске екипе Душко Ивановић изјавио је да не може бити задовољан приказаним у Каунасу.

"Играли смо лоше у нападу, променили су одбрану у једном тренутку а ми смо покушали само са један на један у нападу", изјавио је тренер кошаркаша Црвене звезде.

Црногорски стручњак додао је да су црвено-бели били "мекани" у дуелу у Каунасу.

"Утакмицу смо започели лоше, мекано, а и завршили смо је лоше и мекано. Између тога, када смо играли нашу одбрану, са стрпљењем у нападу, имали смо добар резултат. Тачно је да у последња два минута нисмо имали идеју, ништа нисмо играли и Улановас је са два шута одлучио. Наш велики проблем је био како смо одиграли првих 20 минута. Нисмо играли како треба да игра озбиљан тим. Имали смо десет лаких изгубљених лопте, једноставно нисмо играли добро", закључио је тренер црвено-белих.

Наредни меч у Евролиги, Црвена звезда игра против екипе Партизана, коју ће угостити у дворани "Александар Николић" 27. јануара.