Србија и Балкан

Петковић: Вучић искрено и отворено говори о Косову и Метохији и у јавности и у Скупштини

Ако неко искрено и отворено говори о Косову и Метохији и у јавности и у Скупштини, то је онда председник Вучић, поручује Вучић
Петковић: Вучић искрено и отворено говори о Косову и Метохији и у јавности и у Скупштини© FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ nr

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је председнику Нове Демократске странке Србије Милошу Јовановићу да председник Србије искрено и отворено говори о Косову и Метохији, али да решавање "најважнијег националног питања" није ријалити шоу.

Петковић је оценио да Јовановић, да истински брине за Косово и Метохију и да има поштене намере, "не би покушавао да ушићари ситан политички профит у овако тешком тренутку", преноси Танјуг.

Он је Јовановићу поручио да стави прст на чело када крене да отежава сопственој држави.

"Ако је неко искрено и отворено говори о Косову и Метохији и у јавности и у Скупштини, то је свакако председник Вучић", рекао је Петковић.

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић у писаној изјави прослеђеној медијима позвао је данас  председника Србије, у име коалиције НАДА коју чине његова партија и ПОКС, да грађане хитно обавести о садржини плана ЕУ за Косово и Метохију, оценивши да о судбини државе не може да се преговара тајно и мимо српског народа.

image