"Отаџбински рат": Победа ће бити наша, сетите се 1812. и 1945. године

Заменик председника Савета безбедности Русије регаовао је на речи високог представника Европске уније за спољну политику и безбедност Жозепа Бореља да је Русија велика земља која је навикла да се бори до краја
"Отаџбински рат": Победа ће бити наша, сетите се 1812. и 1945. годинеwww.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев назвао је сукоб између Русије и Украјине и Запада новим Отаџбинским ратом и напоменуо да ће Русија победити, као што је то било 1812. и 1945. године.

"Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ са својим изумрлим лицем, сетио се да је Русија победила Наполеона и Хитлера. Имајте на уму да је и сам подсетио на историјске догађаје", написао је Медведев на Телеграму.

Он је додао да су због тога "укронацисти" и западна Европа директни наследници оних који су се борили са Русијом.

"Укронацисти и Западна Европа су директни наследници оних који су се борили против Русије. Рат са њима је нови Отаџбински рат. И победа ће бити наша, као и 1812. и 1945. године", поручио је бивши руски председник.

Комесар ЕУ за спољну политику Жозеп Борел поручио је да Запад мора да настави да шаље оружје Кијеву, подсетивши све оне који мисле да је Русија изгубила или јој иде лоше у Украјини, да Москва има историју побеђивања у дугим ратовима.

"Русија је велика земља, велика нација која је навикла да се бори до краја, скоро до пораза па се затим опорави", рекао је Борељ у Мардриду и подсетио да су историјски примери тога инвазије Наполеона Бонапарте 1812. и Адолфа Хитлера 1941. године.

"Било би апсурдно мислити да је Русија изгубила рат или да је њена војска неспособна", додао је Борељ.

Он сматра да Москва за сада "губи у рату, али и даље има огромну снагу и капацитет да настави даље."