Спорт

Звезда потврдила долазак бека, Аргентинац стиже и у фудбалски клуб

Аргентински фудбалер Алекс Виго, ново је појачање Црвене звезде, саопштио је српски клуб

Црвено-бели су довели појачање на позицији десног бека, пошто је Аргентинац Алекс Виго појачао редове шампиона Србије.

Виго стиже из редова Ривер Плејта, прво на позајмицу, након чега би црвено-бели требало да откупе његов уговор.

Аргентинац има 25 година, играо је и за Таљајрес, Такуман, Лудогорец, а преходну сезону је био на позајмици у Индепедијентеу.

Није био у плановима тренера и чувеног фудбалера Мартина Демикелиса, а решио је да се поново опроба у Европи.

Виго ће допутовати у Анталију, где ће се брзо прикључити новим саиграчима у Звезди и ставити на располагању тренеру Милошу Милојевићу.

"Пре свега бих поздравио Алекса и пожелео му добродошлицу, уз веру да ће остати у Звезди дуги низ година. Долази из земље светског првака, из веома квалитетне аргентинске лиге где је играо за Ривер Плејт, Индепендијенте и Колон. Иза себе има велики број првенствених утакмица и он је десни бек ког смо тражили и који ће се, верујем, изузетно добро уклопити у наш тим. Оно што га краси су изузетне морално вољне особине, које поседују сви аргентински фудбалери, атлетски је веома добар, поседује брзину и може да се понавља по десној страни. Сигурно ће се веома добро уклопити у захтеве тренера Милојевића", рекао је спортски директор српског клуба Митар Мркела. 

Аргентински фудбалер изразио је велико задовољство што каријеру наставља у црвено-белима.

"Веома сам срећан што сам дошао у Звезду која је велики клуб и чега сам свестан. Хвала спортском директору на лепим речима и сигуран сам да ћу испунити све задатке који су постављени пред мене, те да ћу показати оно најбоље због чега сам дошао. Упознат сам са Звездином величином, као и чињеницом да клуб има огромну базу навијача, а то је један од разлога због ког сам и дошао, као и да освајам трофеје. Себе бих описао као изузетно офанзивног бека, али пружам максимум и када је дефанзива у питању. Физички се добро осећам, спреман сам да играм, тако да сам на располагању стручном штабу", рекао је Виго.

image