Србија и Балкан

Вучић позван на седницу Владе: Чека нас много мука у будућности, Србију ћемо сачувати и одбранити

Председник Србије ће се након седнице, на којој ће бити тема Косово и Метохија, обратити нацији
Вучић позван на седницу Владе: Чека нас много мука у будућности, Србију ћемо сачувати и одбранити© Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Влада Републике Србије позвала је председника Александра Вучића да у понедељак присуствује седници владе, у Палати Србија, сазнају "Новости".

Главна тема седнице биће разговори око Косова и Метохије.

Очекује се да ће се председник након седнице, на исту тему, у поподневним сатима обратити и грађанима Србије.

Обраћање Вучића уследиће након "можда најтежих разговора" које је председник Србије имао са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром, и представницима влада Немачке, Француске и Италије, Јенсом Плетнером, Емануелом Боном и Мариом Талом.

Ескобар је након састанка поручио да ће Заједница српских општина бити формирана са или без сагласности Аљбина Куртија, док је Вучић рекао да су сви сагласни да "замрзнути конфликт није решење".

Вучић: Имаћемо много мука и проблема у будућности

Јуче је био један од најтежих дана за Србију и никада нисам крио од људи када се такви ствари догађају. Имаћемо много мука и проблема са којима ћемо се суочити у будућности и зато нам је потребно јединство, навео је Вучић.

Од оних од којих сам то очекивао због одговорности коју су морали да покажу, то нисмо добили. Добили смо њихово уједињење, без обзира што су све супротно говорили само неколико дана раније, на теми на којој не би требало да иде било ко против некога.

Нажалост, они су и овог пута изабрали да иду против Србије. Њима и свим међународним представницима, а пре свега вама поштовани грађани Србије говорићу о свему, о свим темама, о свим проблемима са којима се суочавамо и изборима који су пред нама у понедељак у послеподневним сатима. Србију ћемо сачувати и одбранити. Живела Србија, поручио је Вучић.

image