Србија и Балкан

Цвијановић: Да ли би требало да иселимо све заједничке институције?

Одлука Уставног суда да термин "заједничке институције" прогласи неуставним је једна од његових "политичких вратоломија", оценила је председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић
Цвијановић: Да ли би требало да иселимо све заједничке институције?© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Коментаришући одлуку Уставног суда да термин "заједничке институције" прогласи неуставним, српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић се запитала да ли би онда требало поништити и акте Парламентарне скупштине БиХ објављене 1999. године и иселити све те институције.

"Пошто је Уставни суд БиХ, у једној од својих многобројних политичких вратоломија, рекао да је термин 'заједничке институције' неуставан, да ли би ваљало поништити акте Парламентарне скупштине БиХ (Представничког дома и Дома народа) објављене у Службеном гласнику БиХ бр. 12/99, па тиме поништити и пренос власништва и иселити све те институције?", навела је Цвијановић на Инстаграм профилу.

Додала је да ово нису једини акти у којима заједничке институције себе зову заједничким.

Како РТРС преноси, одлучујући о захтеву Дениса Звиздића за оцену уставности члана 5 Закона о застави БиХ, Уставни суд БиХ је утврдио да овај члан у делу који гласи "заједничких институција или институција којом управљају заједничке институције или која је одговорна заједничким институцијама" није у складу са Уставом БиХ и укинуо га је.

image