Кадиров загрмео: Сви који сте умешани у спаљивање Курана горећете у паклу

Све што је у вези са НАТО је чисто безбожништво, јер само они који су опседнути ђаволом у стању су да задиру у свете вредности, а ми ћемо зато бити још јачи, тврђи, тврдоглавији и немилосрдно ћемо тући послушнике те сатанистичке коалиције у Украјини, поручио је лидер Чечена
Кадиров загрмео: Сви који сте умешани у спаљивање Курана горећете у паклуNone © Принтскрин/Рамзан Кадиров Телеграм

Чеченски лидер Рамзан Кадиров осудио је спаљивање Курана на протесту у Стокхолму, који је организовао шведски политичар крајње деснице Расмус Палудан  и истакао да су овим чином сви умешани осуђени на вечно проклетство.

"У Стокхолму, у Шведској, неки олош, који је и лидер данске сатанистичке партије, запалио је свети Куран испред турске амбасаде. На тај начин изразио је протест званичној Анкари која гласа против уласка Шведске у НАТО", написао је Кадиров на Телеграм каналу.

Он је додао да су само они који су опседнути ђаволом, највећи зликовци, у стању да задиру у свете вредности, називајући то знаком протеста.

"Саопштено је да је акција договорена са властима Стокхолма, али сам чврсто уверен да је овај подли чин не само одобрен, штавише, покренут и плаћен од стране политичких снага. У супротном, овако очигледно пркосна провокација никада не би добила одобрење", рекао је.

"У сваком случају, свако ће пожњети управо оно што је посејао, а сви који су умешани у овај подли трик осуђени су на вечно проклетство. Они ће то једног дана схватити, али биће касно. Горећете у паклу, демони", поручио је Кадиров.

Како је Кадиров навео, није случајна тврдња да је буквално цео Северноатлантски савез производ Сатане, а да се они у Украјини боре са његовим снагама.

"Све што је у вези са НАТО је чисто безбожништво. Цео његов ток је засићен неверицом и ширењем култа разврата и злих духова. Зато ћемо бити још јачи, још тврђи, још тврдоглавији, још одлучнији и упорнији, немилосрдно ћемо тући послушнике НАТО сатанистичке коалиције у Украјини", додао је.

У светлу ове прљаве, подле и пркосне демонстрације, како је рекао лидер Чечена, европљани ћуте, управо они који у сваком другом случају, храбро шушкају по друштвеним мрежама када је Русија у питању.

"Воле да се храбро ударају у груди да би удовољили својим домаћинима, али своју храброст и језик дубоко крију када је Европа у питању. Јадници схватају да ће их избацити из својих домова ако отворе уста. Али у исто време воле да причају о потреби борбе за веру, за истину, за свете вредности. Слушајте, муџахедини, сада имате прилику да нађете свој део у џихаду", закључио је Кадиров.

У Стокхолму су јуче одржани одвојени протести против Турске и настојања Шведске да постане пуноправна чланица НАТО, а испред турске амбасаде, на једном од протеста, политичар крајње деснице Расмус Палудан спалио је Куран.

Палудан је вођа данске крајње десничарске политичке партије Хард лајн, а он има и шведско држављанство, пренео је Ројтерс.

Палудан је у прошлости одржао низ демонстрација са спаљивањем исламске свете књиге.