Дачић: Вучић штити државне и националне интересе

Министар спољних послова Ивица Дачић, изјавио је да сви напади на председника Александра Вучића, у данима када Србија треба да буде јединствена, само наносе штету држави и само су, каже, у корист непријатеља
Дачић: Вучић штити државне и националне интересе© FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg

Српски шеф дипломатије истакао је да је ово време када све странке и политичари треба да покажу одговорност и пуно јединство.

"Вучић је, као и увек, показао сву величину и снагу, исказујући чврсту намеру да Србија остане привржена дијалогу, како не би била унапред осуђена и нападнута да одбија да учествује у тражењу политичког решења за косовску кризу, истовремено изражавајући чврсто опредељење да заштити наше националне и државне интересе", рекао је Дачић за Танјуг.

Наводећи да напади на Вучића наносе штету држави, Дачић је оценио да је нарочито лицемерно када напади долазе од оних политичких странака из опозиције које су имале изразито негативну улогу када су биле на власти што је, каже, и довело до једнострано проглашене независности "Косова".

"Србија је јака само онолико колико је јединствена. Зато ћемо Социјалистицка партије Србије и ја лично бити чврст стуб народног и државног јединства", поручио је министар спољних послова.

Он је још једном изразио пуну подршку председнику у данима када се, како је рекао, одлучује о виталним интересима државе и народа. 

Представници ЕУ, САД, Француске, Немачке и Италије посетили су Београд у покушају да издејствују решење проблема Косова и Метохије и обећали скоро формирање Заједнице српских општина док су од Србије истовремено затражили да  незванично призна независност своје јужне покрајине.

Председник Србије присуствоваће сутра седници Владе Србије након које ће се обратити јавности и пренети детаље разговора које је назвао можда најтежим до сада.