Спорт

Пеп објаснио зашто Сити није "гладан" у Премијер лиги: Превише кавијара...

"Грађани" ове сезоне не бриљирају у домаћем шампионату
Пеп објаснио зашто Сити није "гладан" у Премијер лиги: Превише кавијара...Getty © Charlotte Tattersall / Stringer

Фудбалери Манчестер ситија освојили су четири од последњих пет титула првака Енглеске, а ове сезоне имају више мука него што се очекивало. Налазе се на другом месту, са пет бодова мање од Арсенала, док лондонски тим има и меч мање.

Све то је довело до "паљења лампица" у редовима Ситија, а менаџер Пеп Гвардиола тврди да разуме шта је проблем - његов тим нема исту глад за трофејима као пре неколико сезона.

"Освојио сам четири титуле у Примери заредом као играч Барселоне. И пета сезона није била више иста, као ни шеста. Нисам више био тако гладан. Превише кавијара... Реал Мадрид ме је победио", објаснио је Гвардиола пре него што је поентирао.

"Разумем играче, али ја сам овде да их мотивишем. Желим да будем овде, али ако изгубим тим, ја не могу да будем овде. Други смо на табели, нисмо 25 бодова иза Арсенала. Још увек има 57 бодова у игри. Али овако како тренутно играмо, немамо никакве шансе за титулу", рекао је Гвардиола, тиме пославши јасну поруку својим играчима.

У последња четири кола у Премијер лиги, Сити је два пута кикснуо - реми против Евертона и пораз од Манчестер јунајтеда. Ако желе да се приближе Арсеналу, у недељу ће морати да савладају Вулверхемптон...

image