Спорт

Алегри донео добру вест: Влаховић се наредне недеље враћа на терен

Српски репрезентативац није играо још од Светског првенства у Катару
Алегри донео добру вест: Влаховић се наредне недеље враћа на теренGetty © Stefano Guidi / Stringer

Тренер фудбалера Јувентуса Масимилијано Алегри најавио је да ће се српски репрезентативац Душан Влаховић наредне недеље вратити на терен после опоравка од повреде, преносе италијански медији.

Јувентус је пао на 10. место на табели Серије А са само 22 бода после одлуке Федералног апелационог суда Италије, који је казнио клуб из Торина одузимањем 15 бодова због фалсификовања финансијских извештаја.

"Ништа се не мења. И даље морамо да освајамо бодове. Морамо да покушамо да победимо Аталанту, јер ће нам то донети седмо место на табели. Имамо утакмице у Лиги Европе, Купу Италије... Морамо да играмо најбоље што можемо. Следеће недеље на терен се после опоравка од повреда враћају Влаховић и Пол Погба", рекао је Алегри.

Јувентус је пре казне био трећи на табели са 37 бодова и борио се за пласман у Лигу шампиона наредне сезоне.

"Пре казне смо имали 37 бодова, шансу за Лигу шампиона, а можда смо могли да се боримо и за титулу у Серији А. Морамо да одрадимо оно што нам је дужност. Коначна одлука ће бити донета за два месеца. Не смемо да дозволимо себи да сада тугујемо, јер нисмо урадили оно што смо морали", казао је тренер Јувентуса.

Италијански медији наводе да су поједини фудбалери као што су Вестон Мекени, Адријен Рабио и Војчиех Шчесни најавили да ће да напусте клуб, док је Влаховић на друштвеним мрежама поручио навијачима да су играчи јачи и снажнији него икад.

"Ја сам тренер Јувентуса. Тако ће и да остане, осим ако ме не отерају из клуба. Постоје тренуци у којима би требало када је тешко показати одговорност. Морамо да учинимо шта можемо, да будемо тихи и да се ухватимо у коштац са овим изазовом. Сигуран сам да ће момци да дају свој максимум", закључио је Алегри.

Јувентус ће у недељу од 20.45 сати на свом терену да дочека Аталанту у 19. колу Серије А.

image