Спорт

Циципасов "ролеркостер" у пет сетова - преживео Синера, сад је фаворит за финале

Грк је успео да стигне тријумфа након тачно четири сата игре и биће у доброј позицији да стигне до завршног сусрета на турниру
Циципасов "ролеркостер" у пет сетова - преживео Синера, сад је фаворит за финале© Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Познат је и четврти четвртфиналиста Аустралијан опена! Стефанос Циципас савладао је Јаника Синера и стигао међу осам најбољих у Мелбурну и то након "маратонске" борбе у пет сетова.

Грчки тенисер и трећи носилац славио је 3:2, по сетовима 6:4, 6:4, 3:6, 4:6, 6:3 и тако наставио свој поход ка првом гренд слем трофеју и првом месту на АТП листи.

Циципас је одлично отворио меч и у свим важним моментима је био одлучнији и смиренији у односу на ривала из Италије. То му је омогућило два сигурна сета и велико вођство, пре него што је Синер решио да закомпликује ствари.

Деловао је Циципас и донекле поражено у четвртом сету, мучио се и меч је отишао у одлучујући пети сет. Ипак, Циципас је успео да пробуђеног Синера смири у петом сету и стигне до вредне победе.

Сада је Циципас на три победе од титуле, што би била његова прва на гренд слемовима. Уколико би Грк и освојио турнир у Мелбурну, он би од наредног понедељка (31. јануара) први пут у каријери постао најбољи тенисер света.

Ипак, после тачно четири сата игре у осмини финала, пред Циципасом је и даље дугачак пут. Сада га чека меч против Јиржија Лехечке, дебитанта у овој фази турнира. Биће фаворит у том мечу, а ако победи, онда и у полуфиналу, јер би тамо ривал могао да буде победник меча Себастијан Корда - Карен Хачанов.

image