Нови шок за Јувентус - УЕФА би могла да их избаци из европских такмичења

Проблеми се настављају за торински клуб, након што их је италијански спортски суд већ казнио
Нови шок за Јувентус - УЕФА би могла да их избаци из европских такмичењаGetty © Emilio Andreoli / Stringer

Европска фудбалска унија (УЕФА) могла би да избаци Јувентус из свих европских такмичења због финансијских превара приликом трансфера играча, преноси италијанска "Газета дело Спорт".

Италијански спортски суд казнио је у петак Јувентус одузимањем 15 бодова у Серији А због финансијских превара приликом трансфера играча од 2019. до 2021. године.

У новембру прошле године оставке су због поменутих превара поднели тадашњи председник клуба Андреа Ањели, потпредседник Павел Недвед и још неколико њихових најближих сарадника. Италијански спортски суд је суспендовао неколико бивших челника Јувентуса.

"Газета дело Спорт" подсећа да су некадашњи челници Јувентуса користили трансфере фудбалера да би вештачки повећали биланс у пословању клуба. Италијански лист наводи да УЕФА прати развој ситуације и истиче да би "европска кућа фудбала" могла да избаци торински клуб из европских такмичења.

"Казна би ступила на снагу у првој сезони у којој Јувентус избори пласман у једно од три европска такмичења. То значи, да уколико на крају ове сезоне 'стара дама' не избори на табели пласман у Европу, казна ће аутоматски бити пребачена на наредну сезону", истиче италијански листи.

Јувентус се тренутно налази на 10. месту на табели са 22 бода. Пре казне, били су на трећој позицији са 37 бодова и усред борбе за пласман у Лигу шампиона.