Полиција пронашла тело другог страдалог мушкарца у Новом Пазару

Двојица мушкараца настрадали су пре четири дана док су на обали Трнавице у насељу Ћерамиџиница покушали да организују одбрану од поплавног таласа, када је под њима попустио део насипа
Полиција пронашла тело другог страдалог мушкарца у Новом Пазару© FOTO TANJUG / ALEKSANDAR NIĆIFOROVIĆ

Припадници новопазарске полиције пронашли су јутрос код села Блажево, на обали реке Рашке, тело Рамиза Рожајца, другог Новопазарца кога је набујала река Трнавица, близу центра Новог Пазара, однела у прошли четвртак.

Ову вест потврдио је данас и Кризни штаб градске Управе Новог Пазара. Тело првог настрадалог, Сафета Зекића, пронађено је у петак.

Двојица мушкараца страдали су пре четири дана док су на обали Трнавице у насељу Ћерамиџиница покушали да организују одбрану од поплавног таласа када је под њима попустио део насипа.

Прво је у реку упао један од мушкараца, други је скочио у воду покушавајући да га спаси, , али је и њега понела бујица. У води је био и трећи мушкарац, син Сафета Зекића који је покушао да спаси оца, захваљујући снази и помоћи са обале, успео да исплива. 

Пуна четири дана, приобаљем Трнавице и Рашке, по неприступачном терену трајала је потрага за двојицом страдалих мушкараца у коју су били укључени и Војска Србије и припадници МУП-а - полиције, ватрогасно спасилачких јединица и мештани.

Тело Рожајца јутрос је пронашао вод интервентне јединице полиције из Новог Пазара.