Србија и Балкан

Петковић: Специјалци РОСУ пуцали на Србе, један хитно примљен у краљевачку болницу

Миљан Делевић погођен је у пределу леве стране грудног коша и има прострелну рану с којом је транспортован хитно у болницу у Краљеву, навео је директор Канцеларије за КиМ
Петковић: Специјалци РОСУ пуцали на Србе, један хитно примљен у краљевачку болницу© РТ Балкан

Припадници специјалне полиције тзв. Косовса пуцали данас око 11.30 часова на возило у којем су се налазила два Србина, и да је том приликом рањен Миљан Делевић. Због тежине повреда, он је хитно танспортован у болницу у Краљеву.

Директор болнице у Краљеву Зоран Мрвић рекао је за "Косово онлајн" да је данас око 14.10 часова колима Хитне помоћи из Лепосавића у његову болницу допремљен пацијент Миљан Делевић, стар 37 година, са задобијеном прострелном раном левог грудног коша.

Мрвић је оценио да је рана тешка, али да Делевић није животно угрожен.Навео је да је пацијенту урађен скенер, лабораторија и све неопходне анализе.

"Пацијент није витално угрожен, надамо се да ће се брзо опоравити", рекао је Мрвић.

Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да су припадници специјалне полиције тзв. Косовса пуцали данас око 11.30 часова на возило у којем су се налазила два Србина, и да је том приликом рањен Миљан Делевић, док је Душан С. прошао без повреда иако је аутомобил изрешетан.

"Припадници Куртијевих РОСУ специјалаца запуцали су на српско возило и Србе у њему само зато што нису желели да дозволе да их без икаквог разлога Росу полиција малтретира. Куртијеви специјалци РОСУ немају шта да траже на северу КиМ, као и на овом пункту који је бесправно и нелегално подигнут, а са ког свакодневно малтретирају српски народ који туда пролази", рекао је Петковић.

Према његовим речима, Београд од почетка присуства специјалаца РОСУ на северу упозорава да је њихов једини циљ да изазову инциденте и малтретирају наш народ у покрајини што се, истакао је он, данас и показало.

"Очигледно је да Курти не преза ни од чега да пусти српску крв и то је једина сврха постојања његових ескадрона на северу КиМ", закључио је Петковић.

Инцидент се, како је рекао, догодио код нелегалног пункта на Бистричком мосту на магистралном путу Косовска Митровица-Лепосавић.

Полиција тзв. Косова саопштила је данас поводом пуцњаве на возило у Бистрици код Лепосавића у којем су се налазила двојица Срба, да су њени припадници пуцали на возило, јер се, како тврди, није зауставило и у пролазу је ударило у полицијски аутомобил.

У саопштењу полиције објављеном на њеном налогу на Фејсбуку, тврди се и да су осумњичени аутомобилом побегли са лица места.

"Полицијска јединица која се налазила на контролном пункту приликом обављања полицијских послова покушала је да заустави аутомобил, који је током кретања ударио у возило косовске полиције, директно угрозивши животе полицијских службеника, који су како би неутралисали опасност по њих, пуцали из ватреног оружја", наводи се у саопштењу.

Српска листа: Рањавање Миљана Делевића кап која је прелила чашу

Рафална паљба Куртијевих специјалаца на Србе код илегалног пункта на мосту код Бистричке реке, у којој је тешко рањен Миљан Делевић је кап која је прелила чашу након серије напада на Србе од нове године на и представља наставак антисрпске хистерије режима у Приштини, истиче се у саопштењу Српске листе.

Након што је за Бадњи дан припадник тзв. Косовских безбедносних снага пуцао у српску децу у Штрпцу, данас су Куртијеви специјалци изрешетали возило у коме су била двојица Срба и том приликом пуцали са циљем да убију, додаје се у саопштењу.

"Недељама упозоравамо на непрофесионално понашање Куртијевих специјалаца који настоје да својим деловањем застрашују српски народ и изазивају инциденте. Инсистирамо да међународна заједница осуди бруталност ових криминалаца у униформама, нажалост нема одговора те не чуди данашњи брутални напад који је само наставак антисрпске хистерије режима у Приштини," стоји у саопштењу те странке.

Подсећа се да Српска листа месецима на свим састанцима инсистира да се специјалне јединице повуку са севера Косова и Метохије јер су ту нелегално, и јер су изазвали серију инцидената, али сви ћуте. Очигледно тиме шаљу прећутну подршку онима који би да изазову хаос на овим просторима не узимајући у обзир упозорења Срба са КиМ.

"Данашњи брутални напад на живот Срба изазвао је бес и огорчење код наших грађана, који све чешће сматрају да морају да се сами заштите од криминалних радњи Куртијевих специјалаца и његовог диктаторског антисрпског режима, а у складу са ставом некадашњег америчког председника Џеферсона 'Кад неправда постане закон, отпор постаје дужност', истичу из Српске листе.

Српска листа захтева моментално повлачење свих Куртијевих специјалаца са севера Косова и Метохије и хапшење и санкционисање оних који су данас покушали да убију Миљана Делевића и његовог сапутника. Још једном наглашавамо да даље присуство ових формација нас може довести у спиралу догађаја које ће неповратно угрозити мир на овим просторима, закључује се у саопштењу.

image