Србија и Балкан

Ухапшен Албанац осумњичен за напад на српског дечака у Сувом Долу

Осумњичен 22-годишњи мушкарац албанске националности коме је одређено задржавање од 48 часова
Ухапшен Албанац осумњичен за напад на српског дечака у Сувом Долуwww.globallookpress.com © Festim Beqiri/dpa

Полиција тзв. Косова ухапсила је осумњиченог за јучерашњи напад у Сувом Долу, у којем је повређен Србин Лазар Милутиновић (15).

Портпарол полиције тзв. Косова за регион Митровица Југ потврдио је за КоССев да је у поподневним сатима идентификована, а потом и ухапшена особа која се терети за умешаност у извршење кривичног дела наношење лаких телесних повреда.

Реч је о 22-годишњем мушкарцу албанске националности. Он је испитан, а потом му је, на основу налога предметног тужиоца, одређено 48-часовно задржавање.

Подсетимо, Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је јуче да су 15-годишњег Србина Лазара Милутиновића истог дана у раним јутарњим сатима, претукла, како су навели, четири старија Албанца у насељу Суви До, у тренутку када је кренуо од куће пешака.

Назначили су и да је младић потом у пратњи оца дошао у КБЦ Косовска Митровица са повредама главе, хематомима и огреботинама, као и подливом испод ока.

"Јутрос сам кренуо на посао и пресрео ме је ауто. Рекли су ми нешто на албанском, ја то нисам разумео, спустио сам главу и наставио даље. Они су изашли из аута, ја сам кренуо да бежим од њих, али су ме сустигли, ухватили и онда су ме шутирали и ударали где су стигли. Ништа ми нису рекли, само су ме тукли и узели су ми телефон из јакне", рекао је раније малолетни Милутиновић.

Полиција тзв. Косова огласила се јуче о инциденту, али у извештају нема података о томе које је националности претучени дечак. Они су у објави на Фејсбуку навели да је малолетна особа пријавила физички напад од стране четири особе.

image