Свет

Масков отац: Забринут сам за Илонов живот

Питање је времена када ће неко од људи које планира да разоткрије у "Твитер фајловима" рећи: не желим да идем у затвор, решите се Илона, каже Ерол Маск
Масков отац: Забринут сам за Илонов животwww.globallookpress.com © www.imago-images.de

Инжењер у пензији, Ерол Маск, отац милијардера и власника "Твитера" Илона Маска каже да је забринут да би неко могао да науди његовом сину због објављивања "Твитер фајлова".

Ради се о серији текстова у којима се на овој друштвеној мрежи објављују подаци који указују на то како су америчка влада и државни званичници утицали на цензуру и модерирање садржаја на Твитеру.

"Нисам уплашен, али сам заиста забринут да би нешто могло да се догоди Илону, иако има око себе 100 припадника обезбеђења. Питање је времена када ће неко од људи које планира да разоткрије у 'Твитер фајловима' рећи: не желим да идем у затвор, решите се Илона. То није виша математика", рекао је Ерол Маск, а преноси амерички "Сан".

Власник "Твитера", али и компанија "Тесла" и "Спејс икс", рекао је прошлог месеца да страхује за свој живот после објављивања "Твитер фајлова". Он је суспендовао налог на овој друштвеној мрежи са којег је праћен његов приватни авион, као и налоге новинара који су ретвитовали те постове, уз коментар да се радило о објављивању координата за убиство.

Илон Маск изјавио је и да постоји велики ризик да му се нешто лоше догоди, па чак и да буде упуцан.

"Ако киднапују неког од нас, биће то за отмичаре најбрже зарађених 20 милиона долара икада. Мислим да је Илон помало наиван у вези с тим какве непријатеље себи прави, нарочито с 'Твитер фајловима'", рекао је Ерол Маск.

Додао је и да је његов син повећао мере обезбеђења и у његовом дому прошлог месеца. Према Ероловим речима, сигурносни систем који му је инсталиран у кући вредан је 14.600 долара и подразумева, између осталог, камере које 24 сата снимају око објекта и до зуба наоружано обезбеђење.

image