Спорт

Циципас могао да буде дисквалификован са Аустралијан опена - потезом подсетио на Ђоковића

Грк је имао среће да није погодио скупљачицу лоптица, у тренуцима када је био на само два гема од победе
Циципас могао да буде дисквалификован са Аустралијан опена - потезом подсетио на Ђоковића© Twitter / screenshot / @wwos

Стефанос Циципас се пласирао у ново, четврто полуфинале Аустралијан опена у каријери, пошто је без икаквих проблема савладао Јиржија Лехечку 3:0.

Ипак, меч на "Род Лејвер арени", иако је од почетка био доста предвидив, могао је да се заврши неочекиваним исходом, пошто је грчки тенисер био близу да буде дисквалификован.

Циципас је победом против Чеха стигао на два корака не само од прве гренд слем титуле у каријери и већ и пласмана на прво место АТП листе. Ипак, све то је могло лако да оде у парампарчад.

Наиме, при резултату 2:0 у сетовима и вођству 4:3 у трећем, Циципас је био љут после једног изгубљеног поена на сервис Лехечке, тако да је једну одбијену лоптицу решио да снажно удари о имрповизовани зид који се налазио иза њега.

Но, у том тренутку је скупљачица лоптица био јако близу и мало је недостајало да га Циципас погоди овим изливом беса. То се није десило, али да јесте, Циципас би највероватније био дисквалификован, као што је то био случај са Новаком Ђоковићем на Ју-ЕС опену 2020. године.

Све то је у преносу на аустралијској телевизији прокоментарисао и Џим Куријер, некада најбољи тенисер света, који сада ради као стручни консултант.

image