Спорт

Мркела: За Звезду прелазни рок није готов, појачаћемо се ако буде прилике

Црвено-бели циљају нову титулу у Суперлиги Србије, али не искључују могућност за нове доласке играча
Мркела: За Звезду прелазни рок није готов, појачаћемо се ако буде прилике© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Спортски директор фудбалског клуба Црвена звезда Митар Мркела изјавио је да прелазни рок није готов и додао да ће се црвено-бели појачати ако се укаже прилика.

Црвена звезда се тренутно налази на припремама у турској Анталији, а након спекулација хоће ли и кога довести до краја прелазног рока, сада је и Мркела решио да открије више.

"Имали смо велики број играча и утакмица, чекају нас још два меча, али су сви могли да добију прилику, а тренер је стигао да испроба различите фудбалере, варијације у тиму, као и системе. Мислим да су сви фудбалери веома добро одговорили на захтеве које је стручни штаб поставио пред њих. Постигли смо добре резултате у припремном периоду и показали да различите екипе могу да функционишу добро и да допринесу у резултатском смислу", рекао је Мркела, преноси званични сајт клуба.

Он није искључио могућност да Црвена звезда добије још неко појачање до краја прелазног рока.

"Прелазни рок није готов до последњег дана. Углавном се у свету највећи и најбољи трансфери дешавају пред крај прелазног рока. Ми смо задовољни оним што смо урадили у овом прелазном року и са Питером Олањинком на лето, али ако се укаже права прилика, појачаћемо Звезду најбоље што можемо", навео је спортски директор Црвене звезде.

Мркела је рекао да велики број играча жели да настави каријеру у Црвеној звезди.

"Бенефит добрих резултата и доброг рада у клубу је и наш статус који имамо у Европи. На високом смо месту када је у питању рејтинг клубова у УЕФА и то нам је омогућило да будемо привилеговани на жребовима ове године и да имамо могућност да играмо директно Лигу шампиона. То је бенефит, а у разговорима са играчима потенцирамо то да ће имати могућност да играју и Суперлигу и Лигу шампиона, што је веома привлачно за њих."

Мркела је истакао да је задовољан играма на припремним мечевима у Турској.

"Остале су још две утакмице где ће се ствари избистрити. Задовољан сам како је све изгледало, ето на бековским позицијама смо добили добру конкуренцију, Николић је одиграо добро, ту је и Виго. Млади Азаров такође ког смо летос довели показује завидан квалитет и можемо да будемо задовољни. Мада, нема дилеме за њега да је талентован играч ког смо дуго пратили. Репрезентативац је Грузије, а опет млад играч који има све квалитете да буде фудбалер за Црвену звезду, а у будућности и за још неки велики европски клуб. Има одличне моторичке и функционалне способности, разуме игру, може да се уклопи у различите системе и на припремама је показао да ће бити појачање за нас", додао је Мркела.

Он је навео да се клуб труди да форсира младе играче.

"На овим припремама смо имали осам бонуса, с тим да је Јован Митуљикић отишао на позајмицу, а ту су још два, три млада странца, тако да се трудимо да наш тим има Звездин ДНК, да ту буде много играча из Омладинске школе. Ераковић је одличан пример тога. Он је стандардан првотимац и више не личи на бонус играча, а у овом тренутку имамо још шест квалитетних фудбалера који су добијали шансу јесенас и који ће имати све значајнију улогу у Звезди", рекао је Мркела.

Црвена звезда ће у среду од 15.00 часова играти пријатељски меч са Лудогорецом.

"Све провере су битне на свој начин, али је Лудогорец по рејтингу најквалитетнија екипа с којом ћемо играти на припремама. Увек је велики изазов играти с њима и мораћемо да се потрудимо да покажемо сав квалитет да би то изгледало како треба. Утакмица ће показати наше квалитете, а можда и мане које ћемо на време уочити и регулисати до почетка првенства", рекао је Мркела.

Он је поновио да је циљ Црвене звезде шампионска титула у Суперлиги Србије.

"Имамо циљеве од којих не одустајемо. Хоћемо да будемо шампиони, као и да учествујемо у групној фази европског такмичења, уз промоцију младих играча. Не одустајемо од тога и да ли је ритам четвртак-недеља као што је био целе јесени или смо мање растерећени као што ће то бити случај на пролеће - није важно. Идемо од утакмице до утакмице да у сваком мечу покажемо квалитет и мислим да смо то демонстрирали у претходних шест, седам година. Циљ нам је и да додатно порастемо у ових шест месеци како би имали снаге да наредне јесени играмо веома важно такмичење", истакао је спортски директор Црвене звезде.

Црвена звезда је први део сезоне у Суперлиги Србије завршила на првом месту на табели са 10 бодова више од другопласираног Партизана. Црвена звезда ће четвртог фебруара у 20. колу домаћег шампионата на свом терену играти са Војводином.

image