Свет

Пораст ЛГБТ популације у Аустралији: Трећина младих тврди да је геј

"Нисам изненађена овим бројевима. Сваки пети извештај који напишем је о роду", изјавила је дечји психолог Кимберли О'Брајен
Пораст ЛГБТ популације у Аустралији: Трећина младих тврди да је гејGetty © Lisa Maree Williams/Getty Images

Трећина Аустралијанаца од 15 до 24 године изјашњавају се као ЛГБТ, указују налази новог истраживања под именом "Велика анкета младих".

Агенција за анкетирање и саветовање младих "Година 13" која је одговорна за истраживање указала је да та бројка порасла за 15 одсто од 2020. године.

Суоснивач те агенције Саксон Фипс изјавио је да се на њиховим анкетама редовно четврина или трећина младих изјашњава као припадници ЛГБТ групе.

Иако бројке варирају из године у годину, пораст броја ЛГБТ појединаца био је "општи тренд у протеклих неколико година", додао је он, преноси "Дејли телеграф".

"Генерација З је више информисана о тим различитим сексуалним оријентацијама и родним идентитетима него што су претходне генерације биле у истом узрасту", указао је Фипс.

Дечји психолог др Кимберли О'Брајен изјавила је да је "приметила пораст броја клијената који се идентификују као ЛГБТ, при чему су многи желели да користе личне заменице за множину" уместо "он" или "она", будући да су на енглеском језику заменице за множину родно неутралне.

"Нисам изненађена овим бројевима. Сваки пети извештај који напишем је о роду", додала је др О'Брајен.

Исто истраживање је указало да сада више мушкараца него жена тих година у Аустралији жели да има породицу.

Док 67 одсто испитаних момака жели да постане родитељ, њихово мишљење дели свега 61 одсто девојака.

Суоснивач агенције "Година 13" Вил Стабли указује да су младе ЛГБТ жене одговорне за разлику, будући да од 39 одсто девојака које су рекле да не желе да имају децу, две трећине их се изјашњавало као ЛГБТ.

image