Спорт

Азаренка брани Ђоковића после оптужби: Ми нисмо зликовци

Гренд слем шампионка каже да разуме како се Новак Ђоковић осећа, подсећајући на ситуацију коју је и сама проживела пре 10 година, а када је била оптужена да вара
Азаренка брани Ђоковића после оптужби: Ми нисмо зликовциGetty © Mark Kolbe / Staff

Белорускиња Викторија Азаренка пласирала се у полуфинале Аустралијан опена у женској конкуренцији, савладавши Американку Џесику Пегулу 6:4, 6:1.

Но, након великог тријумфа гренд слем шампионке, Азаренка је доспела у жижу јавности због своје изјаве на конференцији за медије, у којој је стала у одбрану Новака Ђоковића.

Српски тенисер изјавио је после победе над Алексом де Минором да се "само у његове повреде сумња", након бројних коментара на његов рачун да можда и није повређен. Након оптужби да преувеличава своје повреде, Азаренка је решила на свом примеру објасни неке ствари.

"Ми смо обични људи који пролазе кроз много, много ствари. Понекад, не знам, постоји невероватна жеља да се напише прича о зликовцу и хероју. Али, ми нисмо зликовци и нисмо хероји", рекла је Азаренка. Ђоковић је у понедељак рекао да је он "лака мета да буде зликовац", а Азаренка је говорила о свом случају са Аустралијан опена 2013. године.

Она је тада победила Американку Слоун Стивенс, а многи су ту победу називали контроверзном, пошто је тада узела паузу од 10 минута након што није успела да обезбеди победу у свом гему. После паузе је већ у наредном гему успела да стигне до победе, након чега је у финалу победила Ли На и освојила другу узастопну титулу у Мелбурн парку.

"То је била једна од најгорих ствари кроз које сам прошла у каријери, начин на који сам третирана после тога. Морала сам да се правдам до 22.30 пошто људи нису желели да ми верују. Заправо могу да схватим шта је Новак рекао пре неколико дана. Рекли су да сам варала, да глумим, да сам покушала да је избацим из игре. То је све погрешно у вези мене и то знају они који ме познају. У неком тренутку чујете такве ствари о себи и запитате се да ли сте заиста такви? Сумње се увуку. Сада ме није брига. Све сам сигурнија у оно што знам о себи и са тиме сам помирена. Ти коментари, осуде, они су ту. Примећујем их, али ме није брига", рекла је 33-годишња тенисерка о свом искуству.

Азаренка ће у полуфиналу играти против шампионке Вимблдона Елене Рибакине, Рускиње која представља Казахстан.

image