Тенковски обрачун: Руски тенк уништио украјински (ВИДЕО)

Руско Министарство одбране објавило је снимак пораза украјинског тенка од руског уз ватрену подршку борбеног возила "терминатор"
Тенковски обрачун: Руски тенк уништио украјински (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Russian Defence Ministry/Keystone Press Agency

Министарство одбране Русије објавило је снимак на којем се види како руски тенк уништава украјински уз ватрену подршку борбеног возила "терминатор" (БМПТ).

Положај оклопних возила Оружаних снага Украјине у шуми лоциран је помоћу дронова, а руске снаге су потом заобишле непријатеља са бока. На снимку се види како руски тенк први пуца, а затим "терминатор" који пуца из топова калибра 30 милиметра на украјинске положаје.

На снимку се види како украјински војник бежи из оштећеног тенка, док је битка завршена уништењем борбеног возила пешадије (БМП) и тенка Оружаних снага Украјине.

Ретки снимци борбеног возила "терминатор" у акцији такође показују супериорну ватрену моћ двоструког аутоматског топа калибра 30 мм у односу на стандардни тенковски топ. 

БМПТ-ови се често појављују у Украјини. Обавештајна компанија "Џејнс" објавила је да су последњи пут виђени у Луганску. "Јурејжн тајмс" је раније објавио да су се ова возила прилично добро показала у Украјини.