Магазин

Ликови М&М бомбона одлазе на паузу због ''лошег маркетинга''- Бомбоне су "непривлачне и гојазне"

''Раздвајање људи је последње што желимо и због тога ће наши ликови отићи на паузу,'' био је званичан коментар компаније након обавештења о повлачењу препознатљивих заштитних ликова бомбоница. Физички изглед ликова који глуме бомбоне у реклами - "гојазност" и "недостатак привлачности и сексепила", као и нова, "ружна" обућа на овим цртаним јунацима, изазвали су незадовољство и лоше коментаре у јавности.
Ликови М&М бомбона одлазе на паузу због ''лошег маркетинга''-  Бомбоне су "непривлачне и гојазне"Getty © Joe Raedle

Пауза у којој ће се ликови ''посветити личним пројектима'' је тренутно временски неодређена. Јавност претпоставља да је одлука донета након коментара новинара Такера Карлсона који је изразио незадовољство због одлуке компаније да промени изглед ципела женских бомбоница, Зелене и Браон.

Раније ове године, Браон бомбоница је добила ниже и дебље потпетице, а Зелена је, уместо високих штикли, добила пар патика.

Карлсон сматра да је оваква промена сулуда и да пласира одређену политичку идеологију.

''Компанија М&М неће бити задовољна, све док сваки карактер не постане скроз непривлачан и потпуно андроген. Све до момента да више не желиш да попијеш пиће с њима. То је циљ. Када те потпуно одбијају, онда је то исправно...'' рекао је за ''Фокс њуз''.

Такође, уз слику узнемиреног наранџастог М&М -а  додаје да ''он заиста делује анксиозно, можда му се не допадају ружне ципеле око њега, можда је волео секси чизмице.'' У међувремену, компанија је представила и новог, љубичастог М&М -а. Поред претходна два, овај женски лик је био мета нових Карлсонових коментара. Рекао је да је нова бомбоница гојазна, исмевајући потребу компаније да буде инклузивна.

М&М карактере ће надаље заменити америчка глумица Маја Рудолф. Представници компаније су изјавили да је план за постављања глумице као ново лице бренда већ неко време постојао. Многи корисници на Твитеру су се огласили, исмевајући целу ситуацију.

''Ако икада себе ухватим да размишљам о одласку на пиће са нацртаним ликовима, пријавићу се у прву психијатријску установу.''

''Мислим да не могу поднети тему да ли су бомбоне довољно секси или не, стварно не могу.''

image