Спорт

Ђоковић: Пронашао сам свој најбољи тенис

Новак Ђоковић презадовољан приказаном игром у четвртфиналу Аустралијан опена, али сматра да убедљив резултат није реална слика дешавања на терену
Ђоковић: Пронашао сам свој најбољи тенисGetty © Cameron Spencer/Getty Images

Најбољи српски тенисер, Новак Ђоковић, пласирао се у полуфинале Аустралијан опена, пошто је савладао Руса Андреја Рубљова са 3:0 (6:1, 6:2, 6:4).

"Не могу да будем задовољнији својом игром, волим да играм на овом терену. Мораш да се прилагодиш и адаптираш условима... Није било ветровито на почетку, али је у једном тренутку баш раздувало. Можда људи мисле да нема велике разлике, али на нас то и те како утиче", рекао је Новак после меча.

Иако је одиграо готово савршен меч, Новак сматра да резултат ипак није реалан.

"Резултат није баш реалан, поготово први и други сет. Било је тесних гемова... Андреј је сјајан играч и сјајан противник, имам огромно поштовање према њему. Једноставно - нашао сам свој најбољи тенис", рекао је Новак.

Повреда га је мучила на старту турнира, због чега је Ђоковић променио рутину тренинга.  

"Давао сам све од себе, испоробао сам сваку машину како бих опоравио ногу. Недостаје ми тенис током дана паузе, али је важно бити паметан и мудар са својим телом и опоравити се за следећи меч", рекао је Ђоковић.

Новак ће играти против Американца Томија Пола у полуфиналу првог гренд слема у сезони.

"Први пут је у полуфиналу гренд слема, игра страшан тенис и нема шта да изгуби. Има доброг тренера који је дуго на туру. Морам психолошки да се припремим и онда ћу имати добру шансу да прођем у финале", поручио је Ђоковић.

Новак је потом, уз помоћ публике, отпевао рођенданску песму мајци Дијани и добио овације на "Род Лејвер арени".

image