Спорт

Српски бисер у Штутгарту до 2027. - Војводина продала малолетног голгетера

Јован Милошевић ће наредног лета прећи у редове популарних "шваба"
Српски бисер у Штутгарту до 2027. - Војводина продала малолетног голгетера© FK Vojvodina

Фудбалер Војводине Јован Милошевић потписао је уговор са немачким бундеслигашем Штутгартом до 30. јуна 2027. године, саопштили су данас српски и немачки клуб.

Милошевић ће по договору Војводине и Штутгарта играти за новосадски клуб до краја сезоне, а потом ће се преселити у Немачку.

Милошевић (17) је у Војводину дошао са 14 година из чачанског Борца и играо је за млађе категорије тог клуба. Он је прошле године играо за Србију на кадетском Европском првенству, где је био најбољи стрелац шампионата.

Талентовани нападач је одиграо четири меча за први тим Војводине, а тренутно се налази у Белеку на припремама новосадског клуба за наставак сезоне у Суперлиги Србије.

"Драго нам је што се Милошевић одлучио за Штутгарт. Он поседује бројне квалитете потребне за нападача. Идемо корак по корак, а подржаћемо Јована да се развија у нашем клубу и упознаћемо га са захтевима професионалног фудбала", изјавио је спортски директор Штутгарта Фабијан Волгемут.

За Милошевића се интересовала и Црвена звезда, али шампион Србије није успео да "претекне" немачки клуб у трци за потпис талентованог фудбалера.

image